© Kuva: Getty Images

Liverpool-kärjen EM-kisamatka uhattuna – ”Näyttöjä tarvitaan”

Liverpool-hyökkääjä Christian Benteken unelma EM-kisoista Belgian paidassa saattaa jäädä toteutumatta, vihjaa päävalmentaja Marc Wimots.

Aston Villasta suurin odotuksin Merseysidelle siirtyneen kärkimiehen kausi on ollut hankala ja avauspaikkoja on kauden edetessä tullut harvakseltaan Jürgen Kloppin alaisuudessa.

Edellinen avauskokoonpanon paikka Valioliiga-pelissä on helmikuun alusta. Maaleja on syntynyt 24:een otteluun seitsemän kappaletta. Benteke nosti osakkeitaan iskemällä viime hetken voittomaalin edellisessä Valioliiga-pelissä Crystal Palacen verkkoon, mutta Wilmots varoittaa pelaajaa odottamasta liikoja.

– Klopp saapui Liverpooliin ja on tehnyt päätöksensä. Nyt Benteken asema on epävarma. Sääli hänelle, mutta [saadakseen paikan EM-joukkueesta] hänen pitää näyttää vielä kykynsä seurajoukkueen paidassa, Wilmotsia siteerattiin Het Nieuwsbladilla.

– Hän oli MM-kisoista sivussa loukkaantumisen vuoksi ja EM-kisoista putoaminen olisi kipeä paikka hänelle. Valitsen joka tapauksessa pelaajat profiiliensa mukaan, en parin viime kuukauden vireen tai muun sellaisen perusteella.

Belgialla on hyökkäyspäähän kovia nimiä tarjolla Benteken ohella, mm. Ranskan liigassa Marseillelle maaleja mättävä Michy Batshuayi ja Evertonin huippuvireinen Romelu Lukaku.