© Kuva: Getty Images

Tottenham-luotsi: ”Arsene Wenger on valmentajien Lionel Messi”

Lauantaina Tottenham lähtee kaatamaan Arsenalia mukavista asemista sarjassa. Joukkue on kakkosena kolme pistettä sarjakärkeä Leicesteriä perässä ja yhtä monta pistettä Arsenalin edellä.

Tottenhamilla on erinomainen mahdollisuus mestaruuteen ja joukkue on ollut hyvässä vireessä koko kevään, pois lukien keskiviikon vaisu tappiopeli West Hamia vastaan. Vuodesta 1992 pelatussa Valioliigassa Arsenal on ainoa joukkue, jonka edelle Tottenham ei ole koskaan sijoittunut. Nyt on siihen erinomainen mahdollisuus ja voitto lauantaina toisi mestaruudenkin asteen lähemmäksi.

Tottenhamin manageri Mauricio Pochettino kehuskeli ottelun alla vastustajana manageria Arsene Wengeriä, joka on ollut jo yli 19 vuotta joukkueensa johdossa. Samaan ajanjaksoon esimerkiksi Tottenhamilla on ollut 11 manageria.

– Kaikessa on kyse erityisesti kyvystä, joka Alex Fergusonilla oli ja mitä nyt Arsene Wenger edustaa. En tiedä onko tällaista kykyä nykyisillä valmentajilla enää. Ehkä nämä konkarit ovat olleet erityisiä ihmisiä, koska ovat pystyneet pitämään työnsä niin pitkään, Pocchettino mietti Sky Sportsilla.

– He ovat valmentajina samaa, mitä Diego Maradona tai Lionel Messi ovat olleet pelaajini. Monilla on vaikeuksia pitää korkea taso yllä, missä he ovat onnistuneet.

 

» Katso Valioliigan ottelut, taulukko ja uutiset erikoissivultamme!