Video: Valioliiga-historian menestynein pelaaja debytoi tasan 25 vuotta sitten

Maaliskuun 2. päivä vuonna 1991 eli 25 vuotta sitten nähtiin ensiesiintyminen Ryan Giggsiltä ManU:n paidassa ottelussa Evertonia vastaan:

Walesilainen ManU:n akatemiakasvatti oli tuolloin 17 vuoden ja kolmen kuukauden ikäinen. Giggs pelasi lopulta keväällä 2014 päättyneellä urallaan 963 ottelua ManU:n edustusjoukkuessa tehden 168 maalia.

Hän voitti peräti ennätykselliset 13 Valioliigan mestaruutta, neljä Englannin cupia ja kaksi kertaa Mestarien liigan. Kaiken kaikkiaan pokaaleja tuli plakkariin 24 kappaletta. Hänet valittiin kaudella 2008-2009 pelaajayhdistyksen vuoden pelaajaksi.

Giggs on ollut sittemmin ManU:n valmennustiimissä, ja hetken jopa vastuuluotsina keväällä 2014, kun David Moyes sai hetki ennen kauden päätöstä kenkää. Monet toivovat miehestä jopa seuraa manageria, kun Louis van Gaalin aika seurassa lähestyy päätöstään.

» Katso Valioliigan ottelut, taulukko ja uutiset erikoissivultamme!