© Kuva: Getty Images

Valioliiga-seuroille mukava uutinen Mestarien liiga -paikkojen suhteen

Valioliiga saa pitää seuraavalla ja myös kaudella 2017-2018 neljännenkin paikan Mestarien liigassa.

UEFA jakaa oman maarankinginsa perustella paikat sekä Mestarien liigaan että Eurooppa-liigaan. Rankingissa huomioidaan maiden joukkueiden esiintymiset eurokentillä edellisen viiden kauden aikana.

Kolme menestyneintä maata ansaitsevat kolme suoraa paikkaa Mestarien liigan lohkovaiheeseen sekä yhden paikan viimeiselle karsintakierrokselle.

Rankingissa Espanja on ylivoimainen ykkönen ja Saksa kakkonen. Englantilaisseurojen heikko menestys eurokentillä on johtanut siihen, että Italia on noussut uhkaamaan paikkaa top3:ssa.

Nyt on kuitenkin varmistunut Englannin pysyminen kolmantena tämän kauden osalta, kun Juventus putosi Mestarien liigasta eikä voi enää kartuttaa pistesaldoaan. Myös Eurooppa-liigan kahdeksan parhaan joukossa ei nähdä italialaisseuroja, koska Lazio putosi Sparta Prahan käsittelyssä.

Englannilla on tällä hetkellä 3,97 pisteen etumatka, joka voi vielä kasvaa kun Manchester City ja Liverpool ovat vielä mukana europeleissä. Vuoden 2017-2018 maapaikat jaetaan kuluvan kauden päätöspisteiden mukaan.

Suomi on UEFA:n maarankingissa sijalla 37. Voit katsoa koko listauksen tästä.

» Katso Valioliigan ottelut, taulukko ja uutiset erikoissivultamme!