© Kuva: Getty Images

Välivuotta viettävä Carlo Ancelotti punoo suunnitelmia Lionel Messin pysäyttämiseksi

Real Madridista viime kauden päätteeksi potkut saanut ja Bayern Münchenissä tulevalla kaudella aloittava Carlo Ancelotti viettää välivuotta valmennustehtävistä, mutta pohtii lomavuotenaankin jalkapalloa.

Ainoana valmentajana Mestarien liigan kolmasti voittanut luotsi nimittäin valmistautuu seuraavaan kohtaamiseensa Barcelonan supertähden Lionel Messin kanssa.

Ancelotti selosti ideoitaan maailman parhaana pidetyn pelaajan pysäyttämiseksi, ja korosti usean pelaajan saman aikaista puolustamista aseena argentiinalaista vastaan.

– Messin miespuolustaminen on erittäin vaikeaa, hänen puolustajansa pitäisi suoriutua äärimmäisen korkeatasoisesti. Paras tapa pysäyttää hänet on puolustaa joukkueena, huolehtia tilasta pelaajien väleissä ja estää Messiä pääsemästä palloon, Ancelotti selosti kiinalaisen Sina Sportsin artikkelissa.

– Tämän onnistumiseksi tarvitaan paljon pelaajia keskikentälle. Näin voidaan vähentää Messin vaikutusta – hän pääsee vähemmän palloon ja aiheuttaa vähemmän vaaratilanteita.

Ancelotti kuitenkin totesi, ettei Messiä vastaan voi luoda aukotonta suunnitelmaa.

– Tiedämme, että hän haluu pelata itselleen tilaa leikkaamalla laidoilta sisään keskustaan ja kuljettamalla palloa. Mutta jos kaiken huomion keskittää Messin puolustamiseen, silloin Barcelonan muut hyökkääjät pääsevät vaarallisiin tilanteisiin.

– Ja kun Messi on 100 prosentin kunnossa, hänen pysäyttämisensä on mahdotonta. Ei ole väliä kuka on valmentajana tai mitä strategiaa käytetään. Hänen taitonsa tekee mahdottomaksi ennakoida mitä hän tekee ja milloin.