© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigan voittaneen SJK:n vuosi oli menestyksekäs myös taloudellisesti

Veikkausliigan mestaruuden voittaneen SJK:n kausi oli menestyksekäs myös seuraorganisaationa. Taustayhtiö SJK Oy teki viime kaudella voitollisen tuloksen, ensimmäistä kertaa seuran historiassa.

Tilikauden voitto oli 47 000 euroa. Voitollisen tuloksen mahdollistaa taustalla tehty pitkäjänteinen työ, sekä vahva pohjalaisyhteisö.

– Matka kuitenkin jatkuu ja yritämme tehdä kaiken entistä paremmin myös tulevaisuudessa. Uusi stadion tehostaa toimintaamme entisestään, sanoo SJK:n toimitusjohtaja Teemu Virtanen kertoi seuran tiedotteessa.

– Yhteistyökumppaneiden määrä lisääntyi meillä merkittävästi ja SJK on nyt koko alueen yhteinen voimannäyttö. Yleisöä oli myös viime kaudella entistä enemmän ja tehostimme toimiamme kauden aikana aiempiin vuosiin nähden, Virtanen jatkaa.

Tuloksen arvoa nostaa myös se, että muun muassa pelaajamyynneistä saatuja tuloja ei ole tilitetty päättyneelle tilikaudelle, vaan ne näkyvät vasta ensi kauden tuloksessa.

Tavoitteena 4000 katsojaa per ottelu

Oma uusi koti on tuonut myös buustin kausikorttimyyntiin ja SJK on tehnyt jo uuden ennätyksensä, myymällä tässä vaiheessa vuotta 1400 kausikorttia. Tavoite on kuitenkin asetettu hyvälle tasolle ja tarkoitus on myydä kaikkineen 2000 kausikorttia kaudelle 2016.

Uuden kotistadionin kapasiteetti on 6000 katsojaa. Katsojakeskiarvotavoitteeksi Virtanen ilmoittaa noin 4000.

SJK nostaa budjettiaan myös 1,7 miljoonasta eurosta 2,4 miljoonaan euroon, josta pelaajabudjetin kasvun osuus on ”muutama sata tuhat”.