© Kuva: Getty Images

Arsenal-legenda hehkuttaa estoitta ManU-nuorukaista: ”Olen suuri fani”

Arsenalin historian paras maalintekijä, uransa jo päättänyt Thierry Henry on ylistää ManU:ssa läpimurtokevättä pelaavaa Marcus Rashfordia.

18-vuotias kärkimies tupsahti suuren yleisön tietoisuuteen puskista, kun Louis van Gaal nosti ryhmäänsä nuoria loukkaantumissuman keskellä.

Rashford ampui hämmästyttävästi neljä Valioliiga-maalia viidellä ensimmäisellä laukauksellaan Valioliigassa.

– Aivan ensiksi haluan sanoa, että olen tämän pojan suuri fani. Pidän hänestä tavastaan pelata. Hän on suora, hän ajattelee liikkumistaan ja hän on aina vastustajan rankkarialueella, Henry kommentoi Sky Sportsille.

Malttia maajoukkueen suhteen?

Pelaajaa on vaadittu jo Englannin maajoukkueeseen, mutta Henry katsoo omaan kokemukseensa peilaten, että toisenlainen kehityskulku voisi olla parempi.

– Näen, että pelaajille on polku. Ennen kuin itse menin A-maajoukkueeseen, olin pelannut eri nuorien ikäluokissa. Suora hyppäys [A-maajoukkueeseen] on toki mahdollista: Englannissa kaverit kuten Michael Owen ja Wayne Rooney ovat sen tehneet ja heille se toimi.

– Mielestäni Rashfordille tekisi hyvää pelata [arvo]turnaus alle 21- tai 19-vuotiaiden kanssa, tai mitä nyt on tarjolla.

Rashford pelasi lauantaina piikissä koko ottelun, kun ManU eteni Englannin cupin finaaliin kukistamalla Evertonin 2-1-lukemin Marouane Fellainin ja Antony Martialin maaleilla.

» Katso Valioliigan ottelut, taulukko ja uutiset erikoissivultamme!