Arsenalin koko kauden kuva tiivistyi yhteen otteluun – heikko paikallispelisaldo sai jatkoa!

Arsenal haki vieraista pisteen West Hamilta 3-3-lukemin päättyneestä ottelusta, mitä sävyttivät sekä pelaajien että tuomarien virheet.

Arsenal meni ottelussa ensin kahdella maalilla johtoon, kun Mesut Özil ja Alexis Sanchez hyödynsivät paikkansa. mutta West Hamin romuluinen kärkimies Andy Carroll ampui kolme maalia liukuhihnalta tauon molemmin puolin. Arsenal lopulta nousi lopulta tasoihin toppari Laurent Koscielnyn osumalla.

Ja sitten niitä kyseenalaisia tuomaritilanteita: ennen ottelun ensimmäistä maalia West Ham sai pallon kahteenkin otteeseen vastustajan verkkoon, mutta tilanteet tuomittiin paitsioina. Hidastusten perusteella jälkimmäinen tuomio oli väärä.

Carroll puolestaan oli onnekas, että säilyi kentällä koko ottelun ajan. Avausjaksolla mies lähti kostoretkelle ja kaatoi rumasti vastustajan takaapäin, mutta sai vain varoituksen, kun aineksia suoraan ulosajoonkin oli. Toisella jaksolla Carroll osui myös kyynärpäällään selvästi Arsenal-topparia kasvoihin, mutta tuloksena oli vain vapaapotku.

Tasapelipisteen myötä West Ham jatkaa sarjan kuudennella sijalla ja Arsenal on kolmantena ennen viikonlopun muita pelejä. Arsenalin mestaruusunelmista taidettiin kuitenkin viimeinenkin henkäys puhaltaa pois – ero kärkijoukkue Leicesteriin on kymmenen pistettä, kun molemmilla on vain kuusi peliä jäljellä.

Tykkimiehet ovat kauden aikana ollut erittäin heikkoja etenkin muita lontoolaisseuroja vastaan, kun seitsemästä ottelusta saldona on vain kuusi pistettä, kun esimerkiksi Leicesterin Arsenal voitti molemmissa kohtaamisissaan.

West Ham -ottelu oli kuin kuva koko Arsenalin kaudesta. Odotukset ehtivät nousta korkealle, välillä tuli romahdus, mutta lopulta pahimmalta vältyttiin. Arsenal on matkaamassa Valioliigassa tuttuun ja turvalliseen top4-sijoitukseen, mutta mestaruus jää jälleen kerran saamatta.

» Katso Valioliigan ottelut, taulukko ja uutiset erikoissivultamme!