© Kuva: Getty Images

Barcelona ehdottomana: ”Neymar vain toiseen kesän arvoturnaukseen”

Neymar ei pelaa Brasilian paidassa kesän Copa America -turnauksessa, koska Barcelona suostuu antamaan hänet vain yhteen arvoturnaukseen ensi kesänä.

Brasilia aikoo näin valita Neymarin olympiajoukkueeseen yhtenä kolmesta yli-ikäisestä pelaajasta, koska maa metsästää kotikisoissa historiansa ensimmäistä olympiakultaa.

Brasiliassa oli vielä elätelty toiveita Neymarin esiintymisestä molemmissa turnauksissa, mutta Barcelonan johdolta tuli tiukka viesti.

– Meitä ei voi ylipuhua siihen, että päästäisimme hänet kahteen turnaukseen. Olemme tietoisia Copa American tärkeydestä, mutta mielestämme pelaajat tarvitsevat lepoa rankan kauden jälkeen, Barcelonan presidentti Josep Bartomeu kommentoi UOL Esportlle.

FIFA:n sääntöjen mukaan Barcelona ei voi sinänsä kieltää pelaajan esiintymistä Copa American turnauksessa, koska se on kattojärjestön virallinen turnaus. Olympiajoukkueeseen Barcelonan ei kuitenkaan miestä tarvitsisi päästää, joten Barcelonalla on valtaa tässä asiassa..

– Emme näe Neymarin osallistumista olympialaisiin ongelmana. Jos olisin itse Brasilian päävalmentaja, ottaisin pelaajan tietenkin mukaan.

Etelä-Amerikan mestaruusturnaus Copa America juhlii ensi kesänä satavuotisjuhlaansa ja ohjelmassa on laajennettu juhlaturnaus, missä on mukana myös Pohjois- ja Keski-Amerikan maita.