© Kuva: Getty Images

Huono signaali Manchester Citylle – Real Madrid ollut brittiseurojen painajaisena!

Ensi kertaa Mestarien liigan välierävaiheeseen yltänyt Manchester City saa välierässä vastaansa jo kuudetta kertaa peräjälkeen välierissä olevan Real Madridin, joka tosin on näinä vuosina vain kertaalleen nostellut pokaalia.

Real on ollut historiassa hyvin vahva englantilaisia vastaan: joukkue ei ole hävinnyt edellisestä kahdeksasta ottelusta Valioliiga-seuroja vastaan yhtään; saldo on kuusi voittoa ja kaksi tasapeliä.

Real Madrid ja Manchester City ovat yhtenä kautena olleet vastakkain Mestarien liigassa, kun joukkueet olivat samassa lohkossa kaudella 2012-2013. Tuolloin Real voitti kotonaan 3-2-lukemin ja Englannissa päädyttiin 1-1-pistejakoon.

Manchester Cityn manageri Manuel Pellegrini luotsasi Real Madridia puolestaan kaudella 2009-2010, pesti päättyi kuitenkin lyhyeen. Siitä joukkueesta jäljellä ovat Pepe, Sergio Ramos, Cristiano Ronaldo, Karim Benzema ja Marcelo.

Jos jonkinlaista taikauskoa löytyy, niin City voi seuraavasta tilastosta hakea nostetta: englantilaisseurat ovat kahdesti edellisen kerran EM-kisavuosina juhlinut Mestarien liigan voittoa. ManU voitti Mestarien liigan keväällä 2008 ja Chelsea keväällä 2012.