© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkaja-legendalle isompi rooli suomalaisessa maalivahtivalmennuksessa

67 A-maaottelua urallaan pelannut Antti Niemi on toiminut Huuhkajien maalivahtivalmentajana vuodesta 2010 saakka. Nyt mies saa isomman vastuun suomalaisesta maalivahtivalmennuksesta.

– Niemi tulee jatkossa johtamaan ja kehittämään maalivahtivalmentajakoulutusta ja sen sisältöjä koko valtakunnan alueella. Näiden lisäksi Niemi tulee varmistamaan potentiaalisimpien maajoukkuemaalivahtien yksilöllisen tukemisen sekä valmistelemaan yhteistyössä Suomen Puolustusvoimien Urheilukoulun kanssa lahjakkaimpien maalivahtien optimaalista asevelvollisuuden ajan harjoittelua ensi syksystä lähtien, kerrotaan Palloliiton verkkosivuilla.

Niemi muistuttaa itse, että Suomessa on tehty jo aiemmin hyvää työtä maalivahtien kanssa.

– Hienoa päästä kehitystyöhön mukaan. Suomesta on tullut lukumäärään nähden hyvällä prosentilla maalivahteja kansainvälisille kentille ja kiitos siitä kuuluu monelle henkilölle ympäri Suomen, Niemi toteaa Palloliiton sivuilla.

– Pystymme kuitenkin taatusti terävöittämään ja uudistamaan toimintaa jatkossa. Kukaan ei pysty takuuvarmasti kertomaan millaisella systeemillä tai miten harjoittelemalla tullaan huippumaalivahdiksi, siihen vaikuttaa niin moni asia, mutta maalivahtivalmentajien määrää ja ammattitaitoa pystymme lisäämään.

» Katso tästä Huuhkajien tulokset ja tuleva otteluohjelma!