© Kuva: Getty Images

Jose Mourinho Mestarien liigan välierien manageritilaston kärkipallilla

Mestarien liigan välieräparit arvottiin perjantaina. Ottelupareissa kohtaavat Real Madrid ja Manchester City sekä Atletico Madrid ja Bayern München.

Bayernin päävalmentaja Pep Guardiola on johdattanut seuransa peräti seitsemän kertaa Mestarien liigan välieriin. Viimeiset kolme kertaa on tullut nykyseurassa ja neljästi sama tapahtui Barcelonassa vuosina 2008-2012.

Guardiolaakin enemmän Mestarien liigan välieräpaikkoja valmentajana on Jose Mourinholla, joka on seurojensa kanssa yltänyt kahdeksasti välieriin. Seurat ovat olleet FC Porto, Chelsea, Inter Milan ja Real Madrid.

Seitsemän kertaa Guardiolan tapaan välierävaiheessa ovat esiintyneet jo uransa päättänyt Sir Alex Ferguson ja Carlo Ancelotti, joka palaa sapattivapaalta ensi kesänä tositoimiin Bayern Münchenin valmentajaksi, kun Guardiola siirtyy Manchester Cityyn.