© Kuva: Getty Images

Juventuksen käsittämätön saldo sai jatkoa – ”superihminen” isossa roolissa

Juventus voitti eilen sunnuntaina Fiorentinan maalein 2-1 ja nousi askeleen lähemmäksi kohti viidettä peräkkäistä Serie A:n mestaruutta.

Torinolaiset varmistavat tänään scudetton, mikäli Napoli häviää tai pelaa tasan AS Roman vieraana. Juventus johtaa Seria A:ssa toisena olevaa Napolia 12 pisteellä. Napolin on voitettava kaikki jäljellä olevat pelinsä (4) ja Juventuksen hävittävä omansa (3 ottelua), jotta mestaruus voisi karata pois Pohjois-Italiasta.

Juventus aloitti kauden tahmeasti mutta on yltynyt hurjaan vireeseen. Joukkue on viimeksi hävinnyt Serie A:ssa 28. lokakuuta, kun Sassuolo kukisti ”Vanhan rouvan” kotikentällään. Juventus on voittanut sitä seuranneista 25 pääsarjaottelusta peräti 24 ja pelannut yhden tasan.

Pistemenetys oli eilen lähellä, kun Fiorentina sai toisen puoliajan lisäajalla rangaistuspotkun. Juventus-veskari Gianluigi Buffon kuitenkin torjui Nikola Kalinicin yrityksen.

– Kiitos voitosta kuuluu lopulta pelaajalle, joka osoitti taas, ettei hän voi olla ihminen. Hän (Buffon) torjui tuon rankkarin superihmisen tavoin, ylisti espanjalaiskärki Alvaro Morata ottelun jälkeen Mediaset Premiumille.