© Kuva: Juha Tamminen

Maalitykki näyttämässä arvonsa HIFK:lle – ”Kolme pistettä väkisin”

HIFK:n täksi kaudeksi sopimuksen tehnyt Juho Mäkelä on näyttänyt olevansa kullanarvoinen mies joukkueelleen.

Mäkelä kasvatti kauden maalisaldon jo neljään, kun hän ampui HIFK:lle kaksi maalia torstaina 3-2-voitossa KuPS:sta. Mäkelä teki HIFK:n 2-0- ja 3-0-osumat avausjaksolla.

– Kävimme pitkät keskustelut maanantain PS Kemi -ottelun jälkeen [maaliton tasapeli]. Todella mietimme, miksi pelaamme HIFK:lle ja minkälaista pelimme tulisi olla. Uskon, että kun jokainen katsoi peiliin ja keskusteli asioista niiden oikeilla nimillä, niin se näkyi kentällä varsinkin ensimmäisellä puoliajalla, Mäkelä summasi HIFK:n kotisivuilla.

KuPS kiri vahvasti, mutta HIFK:n johto natisi liitoksistaan, mutta ei murtunut.

– Meidän tahto ja taisteluilme näkyi toisella puoliajalla. Olimme vaikeassa tilanteessa ja otimme kolme pistettä väkisin. Se on vahvan joukkueen merkki ja vahvistaa entisestään joukkuettamme, Mäkelä päätti.

Pelastaja Mäkelä

Mäkelän osumat nostavat hänet maalipörssin jaetulle ykkössijalle yhdessä HJK:n Alfredo Morelosin ja Atomu Tanakan ja RoPS:n Aleksandr Kokon kanssa.

Viime kaudella Mäkelä ampui 16 osumaa ja oli suuressa roolissa VPS:n säilyttäessä niukasti sarjapaikkansa. Hän oli tuolloin maalipörssin kakkonen jääden yhden osuman Kokon taakse.

Voiton myötä HIFK nousi sarjassa neljänneksi. Saldona viidestä pelistä on kaksi voittoa, kaksi tasapeliä ja yksi tappio.

Torstaina kahdessa muussa ottelussa FC Lahti nujersi VPS:n tylyin 4-0-lukemin ja RoPS haki täydet pisteet murojen voimalla Turusta FC Interiltä 2-1-voitolla. Kokko ampui RoPS:n voittomaalin toisella jaksolla.

Perjantaina pelataan kolme ottelua: PK-35 Vantaa-SJK, Ilves-IFK Mariehamn ja PS Kemi-HJK.