Mestarien liigan voittoa ei uusita tänäkään vuonna – menneiden vuosien dynastiat historiaa!

Mestarien liigan hallitsevan voittajan Barcelonan tie turnauksessa päättyi keskiviikkona, kun Atletico Madrid voitti joukkueen kotikentällään 2-0-lukemin kahdella Antoine Griezmannin maalilla. Atletico eteni jatkoon siten yhteismaalein 3-2.

Kaudesta 1991-1992 pelatun Mestarien liigan voitto ei ole yksikään seura voittanut kahdesti peräkkäin, ja taika – tai voittajan kirous, miten vain – jatkuu edelleen.

Kun verrataan voittamisen vaikeutta edeltäjään Euroopan Cupiin, on ero merkittävä. Euroopan Cupissa 13 kertaa hallitseva mestari onnistui voittamaan turnauksen myös seuraavalla kaudella. Euroopan Cupia pelattiin vuosina 1957-1990, yhteensä 34 vuotena, joten uusivien mestarien prosentuaalinen määrä oli 38 %.

Aikoinaan esim. Ajax ja Bayern München voittivat kolme kertaa Euroopan cupin peräkkäin ja Real Madridilla oli viiden voiton putki 1950-luvulla. Tuplavoittoihin ylsivät myös Inter Milan, Benfica, Liverpool, Nottingham Forest ja AC Milan

Mistä muutos kertoo? Nopean arvioinnin perusteella nykyfutiksessa yleinen taso on korkeampi ja vastustajatkin tunnetaan paremmin, mikä auttaa haastajia valmistautumaan suosikkien kohtaamiseen paremmin kuin ehkäpä takavuosina.

Keskiviikkona myös Bayern München eteni välieriin Benfican kustannuksella 2-2-tasapelin myötä (yhteismaalit 3-2). Kaksi muuta välieräjoukkuetta ovat Real Madrid ja Manchester City.