Pep Guardiolan Mestarien liigan saldo vailla vertaa

Bayern München eteni Mestarien liigan välieriin hakemalla Portugalista 2-2-vierastasapelin Benficaa vastaan. Benfica meni ottelussa ensin johtoon Raul Jimenezin puskiessa pallon Manuel Neuerin nenän edestä verkkoon, mutta Bayern nousi Arturo Vidalin kaukolaukauksella ja Thomas Müllerin puskuosumilla rinnalle ja ohi tauon molemmin puolin.

Tässä vaiheessa Benfica tarvitsi kolme maalia jatkopaikkaan Bayernin vierasmaalien vuoksi, mutta vain kosmeettinen 2-2-tasoitus syntyi Anderson Taliscan lapikkaasta ja yhteislukemat kahdesta ottelusta olivat lopulta Bayernille 3-2.

Voiton myötä Pep Guardiolan hurja putki Mestarien liigassa jatkuu, sillä mies on osallistunut turnaukseen valmentajana seitsemän kertaa joko Barcelonan tai Bayern Münchenin luotsina ja aina miehen joukkueet ovat edenneet vähintään välierävaiheeseen.

Saavutukset eivät kuitenkaan ole tulleet putkeen, koska Guardiola jättäytyi kesällä 2012 vuoden sapattivapaalle ennen nykyistä pestiään. Guardiola siirtyy ensi kaudeksi Manchester Cityyn, joka niin ikään eteni juuri Mestarien liigan välieriin – historiansa ensimmäistä kertaa. Moni odottaa uuden managerin nostavan seuran kestomenestyjäksi niin kotimaan kilpailuissa kuin eurokentilläkin.