© Kuva: Getty Images

Roy Hodgson: ”Wayne Rooneyta ei heitetä yli laidan”

Englannin managerin Roy Hodgsonin mukaan Wayne Rooneyn nimi kirjataan ensimmäisten joukossa ensi kesän EM-joukkueeseen.

ManU-kärjen asemaa on saarivaltiossa kyseenalaistettu, kun nuoremmat hyökkääjät ovat näyttäneet tehojaan Jamie Vardy ja Harry Kane etunenässä.

Rooney on ollut pelikentiltä sivussa sitten helmikuun polvivamman vuoksi eikä pystynyt osallistumaan maaliskuun lopun maaotteluihin, missä Englanti kaatoi Saksan ja hävisi Hollannille.

– Minulla ei ole mitään ajatuksia Wayne Rooneyn heittämisestä yli laidan enkä todellakaan tekisi sitä sen vuoksi, että pelkään arvostelua. Hän on ollut kapteenimme viimeiset kaksi vuotta ja suoriutunut erittäin hyvin, Hodgsonia siteerattiin Soccerway-sivustolla.

– Useimmat joukkueet, jos ovat mistään kotoisin, eivät passita kapteeniaan ulos heti kun joku nuorempi tulee ja tekee maalin ellei taustalla ole jokin suurempi syy. Odotan Rooneyn pääsevän kevään aikana kuntoon, pelaavan jälleen hyvin ja nousevan joukkueensa kanssa koneeseen kohti Ranskaa. Hän on erinomainen kapteeni ja erinomainen luonne.

Hodgson kuitenkin täydentää, että vaikka kisapaikka on pomminvarma, niin avauspaikka on eri asia.

– Odotan hänen hyväksyvän sen, kuten muidenkin pelaajien joukkueessa, että avauskokoonpanoon päästäkseen täytyy olla täydessä tikissä.

– Vardy ja Kane tekevät maaleja ja pärjäävät hyvin, ja myös Daniel Sturridge ja Danny Welbeck ovat kunnossa. Kun vielä Raheem Sterling palaa on kilpailu [hyökkääjien minuuteista] on kovempaa kuin esimerkiksi pari vuotta sitten.

Äskettäin Steven Gerrard toppuutteli englantilaisia siitä, että nyt hypetettyjen uusien nimien varaan ei kannata liikaa odotuksia rakentaa, koska arvoturnauspelaaminen on täysin oma juttunsa.