Steven Gerrardilta varoituksen sanat Dele Allille ja kumppaneille: ”Asiat muuttuvat rankemmiksi”

Odotukset Englannin maajoukkueen menestyksen suhteen kasvoivat räjähdysmäisesti, kun joukkue kukisti Saksan viime viikonloppuna 3-2-lukemin upean kirin siivittämänä. Maajoukkueuransa päättänyt Steven Gerrard haluaa kuitenkin antaa varoituksen sanat ryhmän nuorille pelaajille ja heidän hehkutukselleen.

– Jos voisi antaa yhden neuvon Dele Allille ja muille englantilaisille nuorukaisille, jotka kärkkyvät paikkaa EM-ryhmässä, olisi se tämä: nauttikaa tästä hetkestä, koska asiat muuttuvat rankemmiksi, Gerrard kirjoitti The Telegraphin kolumnissaan.

– En tietenkään halua vähentää innostusta mahdollisuuksien suhteen, mutta kahta asiaa ei saa unohtaa ennen suureen turnaukseen valmistautumista: rauhallisuutta ja perspektiiviä.

Gerrard näkee, että Englannilla on tosissaan käytössä hienoja lupauksia, jotka ovat lähellä kansainvälistä läpimurtoa.

– On rohkaisevaa, että meillä riittää valinnanvaraa. Meidän pitää kuitenkin miettiä tarkkaan, kuinka paljon vaadimme manageria ottamaan nuoria pelaajia ryhmään kokeneempien sijaan parin ystävyysottelun perusteella.

Englannissa on etenkin debatoitu siitä, pitääkö maajoukkueen viime vuosien ykköstykkiä Wayne Rooney enää käyttää avauksessa tai ylipäätään edes valita joukkueeseen vaikean kauden jälkeen, kun tyrkyllä ovat mm. Jamie Vardy ja Harry Kane hyökkäykseen.

– Allista on tullut nopeasti symboli siitä, mitä Englanti voi saavuttaa. Katson ihastuksella hänen esityksiään nyt ja haluan hänelle taattavan uusia mahdollisuuksia.

– En ole kuitenkaan innostunut ajatuksesta, että ennenaikaisesti heivaamme kokeneita pelaajia ryhmästä näin hätäisesti.

Loistavan Saksa-voiton jälkeen Englanti palautettiinkin maan pinnalle alkuviikosta, kun Hollanti voitti joukkueen Wembleyllä 2-1-lukemin.