Zidane liitti Barca-voitolla nimensä harvalukuiseen joukkoon

Real Madrid kaatoi Barcelonan lauantai-iltana El Clásicossa 2-1-lukemin. Voittomaalin teki Cristiano Ronaldo vaikka Real pelasi tuolloin jo vajaamiehisenä Sergio Ramosin ulosajon myötä. Barcelona oli mennyt Gerard Piquen maalilla johtoon, mutta Karim Benzema tasoitti pelin saksipotkulla. Real Madridin Gareth Bale sai myös pallon maliin ennen voitto-osumaa, mutta tuomari katsoi – monien mielestä kiistanalaisesti – miehen rikkoneen puskutilanteessa Barcelona-puolustajaa.

Real Madridissa komennon vuodenvaihteessa ottaneesta Zinedine Zidanesta tuli ensimmäinen Real-valmentaja sitten Bernd Schusterin, joka ei häviä ensimmäistä Barca-kohtaamistaan.

Lisäksi Zidane on vasta kolmas henkilö, joka on voittanut El Clásicon Real Madridin paidassa sekä pelaajana että valmentaja. Kaksi muuta ovat Alfredo di Stefano ja Vicente del Bosque.

Voitosta huolimatta Real Madrid on La Ligassa peräti kymmenen pistettä Barcelonaa jäljessä, kun pelit käyvät vähiin. Seuraavaksi joukkueet keskittyvät Mestarien liigan puolivälieriin, missä Real kohtaa Wolsfburgin ja Barcelona iskee yhteen Atletico Madridin kanssa.