© Kuva: Getty Images

19 vuotta ikää, 8 pokaalia 3:ssa jalkapallon suurmaassa – kenestä on kyse?

Bayern Münchenissä pelaavan Kingsley Coman, 19, on noussut raketin lailla jalkapalloa seuraavan maailman tietoisuuteen. Nuori kärkimies nousi saksalaisseurassa jo merkittävään rooliin kaudella ja pääsi juhlimaan tuplaa eli liiga- ja cup-mestaruuksia.

Miehen saavutukset eivät jää tähän. Hänen kaulaansa pujotettiin Juventuksessa jo edellisellä kaudella kolme voittajan mitalia – Italian liiga- ja cup-voittojen sekä supercupin voiton kunniaksi.

Pelaaja saavutti ensimmäisessä ammattilaisseurassaan PSG:ssä jo kaksi Ranskan liigamestaruutta ja oli voittamassa kertaalleen Ranskan super cupia. Toki rooli seurassa oli vielä tuolloin hänellä pieni. Hän teki seuran edustusjoukkueessa debyytin helmikuussa 2013 kaikkien aikojen nuorimpana pelaajana olleessaan 16 vuoden, kahdeksan kuukauden ja neljän päivän ikäinen.

Eli kaikkiaan mies on ollut juhlimassa jo kahdeksaa eri pokaalia!

Coman valittiin myös EM-kisaisäntämaan Ranskan lopulliseen EM-joukkueeseen, ja taakse jäi monia meritoituneimpia ja erittäin tehokkaita kausia pelanneita hyökkääjiä.

Bayern lainasi Comanin Juventuksesta viime kesänä kahdeksi kaudeksi ja sopimukseen sisältyy osto-optio, joka tuskin jää käyttämättä.