Englannin valmistautuminen EM-turnaukseen alkoi voitolla – tuttu huolenaihe!

Tällä viikolla kokoontunut Englannin maajoukkue aloitti matkansa kohti EM-turnausta voitokkaasti.

Joukkue kukisti Manchesterissa pelatussa ottelussa toisen EM-kisajoukkueen Turkin 2-1-lukemin. Englannin maaleista vastasivat Harry Kane ja Jamie Vardy. Turkin 1-1-tasoituksen teki Bayer Leverkusenin taituri Hakan Calhanoglu.

Kane ehti ennen Vardyn voittomaalia hukata jälkimmäisen hankkiman rankkarin.

Kautta arvokisahistorian rankkarit lopputurnauksissa ovat olleet vaikeita jalkapallon emämaalle, eikä paine nyt ainakaan helpota Kanen tai muidenkaan kohdalla. Vardyn luottamus hyökkääjäkollegaansa kohtaan oli vankkumaton pilkkumokasta huolimatta.

– Olen varma, että Harry Kane on yhä ensimmäisenä valmis ottamaan vastuuta rankkaritilanteissa. [Keskikentällä avannut] Jack Wilshere on rauhallinen ja hyvä pallon kanssa, häneltä lähtee tappavia syöttöjä. Aloitimme hyvin 4-3-3-järjestelmällä – vaihdoimme ryhmitystä ja saimme lopulta voittomaalin, Vardy kommentoi BBC Sportilla.

Englannilta puuttui joukkueestaan mm. Wayne Rooney ja pari muuta ManU:n maajoukkueeseen valittua pelaajaa, jotka edustivat seuraansa voitokkaasti vielä lauantaina FA Cupin finaalissa.

Englanti nimesi viikolla alustavan ryhmänsä, josta vielä neljä miestä putoaa pois ennen EM-turnausta.

Englannin kokoonpano Turkkia vastaan:

Joe Hart, Kyle Walker, Danny Rose, John Stones, Gary Cahill, Eric Dier, Jack Wilshere (66′ Jordan Henderson), Raheem Sterling (73′ Danny Drinkwater), Dele Alli, Harry Kane, Jamie Vardy