© Kuva: Getty Images

Entinen Liverpool-luotsi uudesta pestistään: ”Ei mikään taka-askel Valioliigasta”

Liverpoolista kenkää nopeasti juuri päättyneen kauden aluksi saanut Brendan Rodgers nimitettiin juuri Skotlannin ykkösseuran Glasgow Celticin uudeksi manageriksi.

Aiemmin Valioliigassa myös Swanseaa – hyvällä menestyksellä – luotsannut pohjoisirlantilainen ei näe pestiä vauhdin hakemisena alemmalta tasolta vaan rinnastaa pestin Englannin Valioliigassa valmentamiseen.

– Celtic on yksi maailman suurimmista seuroista. Se, että vaihdan tänne valioliigasta, ei ole mikään taka-askel [urallani] Tämä on oman asemansa luonut instituutio, Rodgers kommentoi BBC Sportille.

– Olen ollut seuran kannattaja koko ikäni. Olen onnekas, kun olen saanut mahdollisuuden astua alas katsomoista valmentamaan tätä joukkuetta.

Celtic on voittanut kotimaassa viisi peräkkäistä mestaruutta yksinvaltiaana, ja edennyt välillä myös hyvin Mestarien liigassa.

– Minä, henkilökuntani ja pelaajat – teemme kaiken mahdollisuuden yltääksemme tavoitteisiimme: Skotlannin dominointiin ja Mestarien liigaan pääsemiseen.

Skotlannin liiga saa jälleen kunnon kipinää, kun konkurssin jälkeen nelostasolta kiipeämisen aloittanut Glasgow’n toinen suurseura Rangers palaa ensi kaudeksi pääsarjatasolle. Glasgow’n jättien kohtaamiset ovat kautta historian olleet maassa tulikuumia ja ne ovat maan ylivoimaisesti menestyneimmät seurat.