© Kuva: Juha Tamminen

HIFK:n eväät HJK:n kaatoon Stadin derbyssä: ”Pitää välttää typeriä pallonmenetyksiä”

HJK:n ja HIFK:n loppuunmyydyt derbyt elävöittivät viime kaudella upeasti kotimaista futiskautta. Torstaina on kuluvan kauden ensimmäinen keskinäinen kohtaaminen liigassa, missä kumpikin janoaa voittoa – viime kaudellahan joukkueet päätyivät kolme kertaa 1-1-lukemiin.

Asetelmat otteluun ovat mielenkiintoiset, kun toista Veikkausliiga-kauttaan pelaava HIFK haastaa viime kaudella pettyneen, mutta jälleen nyt sarjan piikkipaikalla porskuttavan ”isoveljen”. HIFK puolestaan on viimeistä edellisenä, muutta kiihkeissä derbyissä sarjasijoitukset heitetään romukoppaan.

– Sarjakärki ja derby sytyttävät aina. HJK on täynnä nopeita ja taitavia pelaajia, ja viime kauteen verrattuna HJK:lla on nopeammin reagoiva joukkue. Meidän pitää hyökätä viisaasti, välttää typeriä pallonmenetyksiä ja puolustaa kurinalaisesti, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara kertoo seuran kotisivuilla.

HJK haluaa näyttää myös paikallisvastukselleen olevansa tämän kukkulan kuningas.

– Monta tasapeliä on tahkottu. Kyllä me haluamme ilman muuta voittaa nyt. Hyvällä itseluottamuksella lähdemme peliin, toteaa päävalmentaja Mika Lehkosuo HJK:n kotisivuilla