© Kuva: Kai Lintinen

HJK:lle ei riitä pelkkä voitto: ”Sataprosenttia parannusta edelliseen peliin”

HJK palaa viikon tauolta tositoimiin maanantaina, kun FC Inter vierailee Helsingissä. HJK:lla on mahdollisuus voitolla palata Veikkausliigan piikkipaikalle ohi upeaa kauden alkua pelaavna IFK Mariehamnin.

Helsinkiläisten edellinen peli päättyi vierasvoittoon PK-35 Vantaata vastaan 2-1-lukemin nigerialaisten Odun ja Taye Taiwon osumilla. HJK-luotsi Mika Lehkosuon mukaan tulos kelpasi ottelusta, mutta pelillinen ilme ei.

– Takana on vierasvoitto vähän vaisummalla pallollisella pelaamisella. Kuitenkin pelattiin hyvin vastahyökkäykset ja erikoistilanteet. Ne on tärkeitä erityisesti silloin, kun oma peli ei kulje parhaalla tavalla. Totta kai näitä aseita tullaan käyttämään myös Interiä vastaan, Lehkosuo viittasi joukkueen 37-prosenttiseen pallonhallintaan Vantaalla.

– Treeneissä on nyt keskitytty hienosäätöön. Petrataan meidän syöttöpelaamista ja pelaajien liikkumista ja tilanteiden lukemista ennakkoon. Pienellä hienosäädöllä saadaan jo sataprosenttia parannusta edelliseen peliin.

Vierasjoukkue Interillä on takanaan kolme peräkkäistä tappiota. Lehkosuo odottaa vierailijoiden hakevan nopeilla ratkaisuilla tilaa.

– Todennäköisesti he tekevät muutoksia pelaamiseensa ja voisi kuvitella, että he hakevat nopeita vastahyökkäyksiä hitaiden hyökkäysten sijaan. Heillä on hyökkäyspäässä taitavia ja juoksuvoimaisia yksilöitä, jotka ovat hyviä yksi vastaan yksi tilanteissa. Inter on yksi sarjan parhaista joukkueista pelaamaan palloa selustaan ja siihen meidän pitää olla valmiita.

HJK saa peliin sairastuvalta Sebastian Sorsban ja Vincent Onovon.

Kertoimet (Expekt):

HJK-FC Inter, ma 16.5. klo 18.30
1 1,45
X 4,00
2 6,25