© Kuva: Getty Images

Joel Pohjanpalo kilpailemaan peliajasta entisen Manchester United -hyökkääjän kanssa – ”Vain kovia nimiä”

Päättyneellä kaudella lainalla Saksan 2. Bundesliigan Fortuna Düsseldorfissa pelannut Joel Pohjanpalo palaa kesäksi omistajaseuraansa Bayer Leverkuseniin.

– Lomasta tulee vähän työpainotteinen. Tämä johtuu siitä, että ilmoittaudun takaisin harjoituksiin heinäkuussa Leverkusenin riveihin. Ja siitä alkaa taistelu paikasta Bundesliigan huippujoukkueessa, kertoo suomalaiskärki Arvokisat-sivuston haastattelussa.

Useat seurat ovat olleet kiinnostuneita nuoresta suomalaishyökkääjästä, mutta mies aloittaa kuitenkin harjoituskauden Leverkusenissa.

– Viisi, kuusi seuraa oli ollut lainan tiimoilta yhteydessä ja kävi mielessä, että laina-aika jossain jatkuu. Mutta näin ei ainakaan aluksi käy. Oma valmistava kauteni alkaa Leverkusenissa edustusjoukkueen mukana. Minulle on kerrottu sieltä, että olen samalla viivalla muiden pelaajien kanssa. Jos näytöt riittävät, jatkan Leverkusenissa ja taistelen peliajasta siellä.

Leverkusenin hyökkäyksen ykköstähtinä loistavat Stefan Kiessling ja Javier Hernandez. Jälkimmäinen siirtyi seuraan viime kesällä Manchester Unitedista ja teki debyyttikaudellaan 17 maalia Bundesliigassa.

– Tuon tason joukkueessa on vain huippunimiä, joiden kanssa on pelattava ja heidän kanssaan on kilpailtava. Jos haluaa uralla eteenpäin, näin on huipulla aina. Iso haaste on tietysti edessä, ja sitä haastetta lähden kohtaamaan täynnä intoa, mutta nöyrästi.

Tässä vielä linkki Arvokisat.comin haastatteluun.