© Kuva: Getty Images

Juventus teki historiaa – valmentajalle tilanne etenkin herkullinen!

Juventus on historian ensimmäisenä seurana voittanut tuplan eli kotimaan liiga- ja cup-mestaruudet peräkkäisinä vuosina Italiassa.

Torinolaisseura juhli lauantaina Italian cupin voittoa kaatamalla AC Milanin Roomassa pelatussa finaalissa 1-0-lukemin. Voittomaalin iski Alvaro Morata jatkoajalla, kun 110. minuuttia oli pelikellossa.

Juventus on hallinnut kotimaan kenttiä mielin määrin viime vuosina, kun joukkue on voittanut peräti viisi edellistä liigamestaruutta. Eurokentillä paras saavutus on Mestarien liigan finaalipaikka vuosi takaperin, milloin Barcelona oli niukasti parempi.

AC Milanin edellinen pokaali oli syksyllä 2011 voitettu Italian supercupin voitto Inter Milanista. Sattumoisin seuran päävalmentajana oli tuolloin Massimiliano Allegri, joka on luotsannut Juventusta loistokkaasti kaksi edellistä kautta.

Allegri sai myöhemmin potkut Milanista vaisujen esitysten vuoksi, mutta tason heikkoudessa – ainakin valmentajan nykyisiin meriitteihin peilaten – lienee ollut kyse Silvio Berlusconin omistaman seuran toimintakulttuurin ongelmista, jotka jatkuvat edelleen.