© Kuva: Getty Images

Leicester-luotsi mestaruuden uusimisesta: ”Kerran 20 vuoteen”

Leicesterin upeasti ja täysin odotuksien vastaisesti Valioliigan voittoon luotsannut Claudio Ranieri uskoo ensi vuonna sarjan palaavan suurempien seurojen leikkikentäksi.

Ranierin mukaan yllätysvoittaja sarjaan saadaan noin kerran 20 vuodessa, ja hän viittaa tällä oman joukkueensa lisäksi Blackburnin kevään 1995 mestaruuteen ja Nottingham Forestin ykkössijaan 1978.

– Kuinka monta vuotta meni Nottinghamin ja Blackburnin voittojen jälkeen, etteä seuraa [yllätysjoukkue] voitti? Suuret rahat muodostavat suuret joukkueet, ja he yleensä voittavat. Nyt voimme sanoa sen tapahtuvan vain 99-prosenttisesti, Ranieri kommentoi BBC Sportille.

– En vuosi tulee olemaan samaa [isojen hallintaa], kuin myös vuosikymmen tai kaksikin siitä eteenpäin.

Tuore CIES Football Observatoryn tutkimuksen mukaan Leicesterin joukkue kasattiin 57 miljoonalla punnalla, mikä on todella pieni summa verrattuna suurseuroihin. Esimerkiksi sarjakakkosen Tottenhamin hankintoihin on käytetty liki 160 miljoonaa puntaa ja muiden suurseurojen hankintamenot ovat reilusta 200 miljoonasta jopa yli 400 miljoonaan puntaan.Ranierin mukaan Leicesterin tavoitteena on nyt vakiinnuttaa paikkansa kärkikastissa, joka nostaisi seuran taloudellisesti suurempien joukkoon ja mahdollistaisi näin tasapäisemmän taistelun isompia vastaan kaudesta toiseen.Leicesterin arvioidaan nettoavan Valioliigan voitosta jopa 150 miljoonaa puntaa, joten rakennuspalikoita on nyt saatu.

» Katso Valioliigan ottelut, taulukko ja uutiset erikoissivultamme!