Leicesterin pistesaalis mestarina jää viime vuosien voittajia heikommaksi

Leicster varmisti Valioliigan mestaruuden sensaatiomaisesti maanantaina, kun ainoa uhkaaja Tottenham hukkasi kahden maalin johtonsa tasapeliin Chelsean vieraana.

Leicester on kerännyt nyt 77 pistettä kaksi kierrosta ennen loppua ja Tottenham on seitsemän pistettä jäljessä. Vaikka toki Leicester on mestaruutensa ansainnut, voi sen sanoa tulleen helpolla, kun kaikki ns. suurseurat ovat enemmän tai vähemmän alisuorittaneet.

Leicester voi kerätä tältä kaudelta maksimissaan 83 pistettä, mikä on vähemmän kuin neljän edellisen kauden mestareilla.

Kausina 2011-2012 ja 2012-2013 mestaruudet voittaneet ManU ja Manchester City saalistivat 89 pistettä. City kaudella 2013-2014 taas mestari 86 pisteellään ja viime kauden mestarin Chelsean maalisaldo oli 87 pistettä.

Leicesterille mestaruus on seurahistorian ensimmäinen ja edellä mainittu tuskin vähentää lainkaan ilonpitoa uskomattomasta kiristä mestariksi, kun monet povasivat joukkuetta jopa putoajaksi viime kauden jälkeen, jolloin joukkue oli pitkälle kevääseen vielä koko sarjan viimeisenä.

Mistä sitten rakettimainen nousu kohti huippua on rakennettu? Listasimme aiemmin tiistaina Leicesterin menestyksen avaintekijät.

» Katso Valioliigan ottelut, taulukko ja uutiset erikoissivultamme!