© Kuva: Getty Images

Mesut Özil on pelintekijöiden kruunaamaton kuningas – katso tilastot!

Arsenalin pelintekijätähti Mesut Özil voitti selvästi Valioliigan maalisyöttötilaston, kun syötti peräti 19 maalia sarjakaudella, mikä oli kuusi enemmän kuin seuraavalla.

Mies näytti talvella etenevän selvästi uudeksi ennätysmieheksi tilastossa, mutta lopulta samaa seuraa aikoinaan edustaneen Thierry Henryn ennätys jäi yhden syötön päähän.

Saksalaistaituria ei tästä epäonnistumisesta ole syyttäminen vaan pikemmin pelikaverien, jotka eivät monista mahdollisuuksista ampuneet kevätkaudella kuin harvat sisään. Özilille kirjattiin Valioliigan ennätys luotujen maalipaikkojen määrässä (144). Tilaston kakkoseksi sijoittui kaudella West Ham -taituri Dimitri Payet (119). Henry loi ennätyskaudellaan ”vain” 75 maalintekopaikkaa, joten kiitos ennätyksestä kuuluu myös joukkuekavereille.

Özil on näyttänyt viime vuosina olevan pelintekijänä maailman eliittiä. Tästä kertoo myös monet aiemmat eri kilpailujen maalisyöttötilastojen ykkössijat sekä seura- että maajoukkuetasoilla, joista luetteloa näet alla olevasta twiitistä.

» Katso Valioliigan ottelut, taulukko ja uutiset erikoissivultamme!