Onko Espanjalla varaa jättää tämä tehomies pois EM-ryhmästään?

Chelsean Diego Costa ei mahtunut Espanjan maajoukkueluotsin Vicente del Bosquen alustavaan EM-miehistöön, vaikka mies on tehokkaimpia espanjalaiskärkiä tälläkin kaudella.

Optan tilastojen mukaan maaleilla ja syötöillä laskettaessa miehen edellä ovat vain Aritz Aduriz sekä Lucas Perez. Kun ottaa vielä huomioon, että Costa oli alkukaudella vaisu, mutta kevät on ollut äärimmäisen vahva, on tehomiehen jättäminen rannalle rohkea temppu.

Costa on kuitenkin suuren riskin pelaaja, koska tehojen kääntöpuolelle on tulinen luonne. Espanjalaiskärki onkin tämän tästä pelikielloissa tai muuten vaan kurinpitoelimien tutkinnassa. Tällaisten tapausten vuoksi mies päävalmentaja del Bosque kertoi maaliskuussa jättäneensä Costan toistaiseksi ryhmästään ulos – ja nyt tämä hyllytys näyttää jatkuvan EM-kisojen yli.

Costa on toki kärsinyt myös reisivaivoista eikä pelannut viimeisissä Valioliiga-peleissä, mutta tämä on ollut maksimissaan vain osasyynä.

Espanja jätti monia muitakin kovia nimiä ulos ryhmästään.