© Kuva: Getty Images

Rikkooko Tottenham vihdoin Arsene Wenger -kirouksensa?

Tottenham lähtee Valioliigan päätöskierrokselle sarjan kakkossija omissa käsissään. Joukkue kohtaa sarjakolmosta – paikallisvihollistaan – Arsenali kahdella pisteellä ennen päätöskierroksen Newcastle-vieraspeliään.

Arsenal kohtaa puolestaan kotikentällään Aston Villan eli molempien vastustajina ovat joukkueet, joiden putoaminen sarjasta on jo varmistunut; Newcastlen vastikään, Aston Villan jo aikoja sitten.

Tottenhamille kakkosijan ja Arsenalin nokittamisen on katsottu olevan äärimmäisen tärkeää henkisesti hyvän kauden päätteeksi: Tottenham ei nimittäin ole kertaakaan pystynyt olemaan Arsenalia edellä sarjassa, kun Arsene Wenger on ollut tykkimiesten managerina.

Ranskalaisluotsihan tuli Arsenaliin jo vuonna 1996, joten Tottenham on ollut peräti 20 vuotta peräjälkeen kakkosviulun soittajana Pohjois-Lontoossa.

Arsenalin kannattajat ovatkin ilkikurisesti nimenneet St. Totteringham Day -nimellä päivän, jolloin varmistuu joukkueen sijoittuminen Tottenhamin edelle sarjassa. Tällä kaudell tätä päivää ei ehkä tulekaan, mutta Valioliigan päätöskierros klo 17.00 alkaen sunnuntaina näyttää mitä tuleman pitää.

» Katso Valioliigan ottelut, taulukko ja uutiset erikoissivultamme!