© Kuva: Getty Images

Seurapomon paljastus Valioliiga-tähdestä: ”Hän tuli harjoituksiin järjestäen humalassa”

Sensaatiomaisen Valioliiga-mestarin tehokas kärkimies Jamie Vardy on noussut 2010-luvulta rakettimaisesti amatööritasolta maailman huipulle. Vardyn 22 maalia ovat olleet avainasemassa Leicesterin menestykselle. Mies rikkoi mm. viime syksynä Valioliigan ennätyksen iskettyään 11 maalia peräkkäisissä otteluissa.

Täysin kivutonta uralla eteneminen ei ole, mutta pelaaja on antanut nyt vastinetta seuransa esittämälle luottamukselle.

Vardy sai vuonan 2012 unelmasiirtonsa Leicesteriin liigan (neljä ylintä sarjatasoa) ulkopuolisesta Fleetwood Townista, kun hänen nykyinen seuransa oli valmis maksamaan miehestä miljoona puntaa. Vardyllä lähti kuitenkin mopo käsistä suuren maisemanvaihdoksen vuoksi, kertoi Leicesterin varapuheenjohtaja Aiyawatt Srivaddhanaprabha thaimaalaiselle A day -lehdelle.

– Olin hänen hankintaa vastaan alkujaan. Kysyin [valmentajilta] Nigel Pearsonilta ja Steve Walshilta hänestä ja katsoin pelaajatarkkailijoiden raportteja, joiden jälkeen aloin uskoa hyvästä pelaajasta olevan kyse. Fanit kuitenkin tivasivat minulta, kuinka liigan ulkopuolinen pelaaja voi maksaa miljoonan. Heidän mielestä olin maailman tyhmin seurapomo.

– Kysyin valmentajilta viimeistä mielipidettä, että mitä teemme, jos koko budjettimme on vain miljoonan, ja he halusivat käyttää sen Vardyyn. Fanit olivat raivoissaan.

Vardy ei tuolloin ollut lähelläkään Valioliiga-tasoa, ja moni seura olisi lähettänyt miehen kilometritehtaalle asenteestaan.

– Yllättävän rahamäärän vuoksi hän alkoi ryyppäämään jokainen päivä emmekä tienneet mitä tehdä hänen kanssaan. En edes tiennyt aluksi siitä ennen kuin joku kertoi minulle hänen tulevan harjoituksiin humalassa. Juttelin hänen kanssaan henkilökohtaisesti kysyen, että ”onko tämä tapa, millä haluat päättää urasi?”

– Hän kertoi, ettei tiennyt mitä hän haluaa elämältään, koska rahamäärä oli hänelle jotain käsittämätöntä. Kysyin hänen unelmistaan ja kerroin, mitä ne voisivat olla. Kerroin myös, miksi hankimme hänet ja meidän haluavan rahalle vastinetta.

– Hän alkoi miettimään asioita, lopetti juomisen ja aloitti harjoittelemisen toden teolla. Hän oli silloinkin räjähtävä liikkeissään, mutta kunto oli muuten heikko. Emme kuitenkaan koskaan osanneet arvata hänen olevan näin hyvä.

» Katso Valioliigan ottelut, taulukko ja uutiset erikoissivultamme!