© Kuva: Getty Images

Suomalaispelaajan joukkue järkyttyi FIFA:n dopingiskusta – ”Tämä on epäteodellista!”

Huuhkajissakin esiintyneen Boris Rotenbergin seurajoukkue FC Rostovin pelaajat olivat pienessä shokissa torstaina, kun FIFA teki yllättävän dopingiskun Venäjällä Rostovin kukistettua Dynamo Moskovan vieraissa.

FIFA:n dopingtestaajat nappasivat kaikki Rostovin aloituskokoonpanon pelaajat – Rotenberg mukaan lukien – dopingtestiin, kun normaalisti joukkueesta testataan ainoastaan pari pelaajaa matsien jälkeen.

FIFA:n testausisku tehtiin huhun perusteella, missä Rostov on yhdistetty kohuaine meldoniumiin, josta on kärähtänyt useita huippu-urheilijoita Venäjällä. Muun muassa tennistähti Maria Sharapova jäi hiljattain kiinni meldoniumin käytöstä.

Rostovin pelaajille FIFA:n isku oli suoranainen järkytys.

– Tämä on epäteodellista! Me kaikki 11 Rostovin pelaajaa istumme täällä ja odotamme dopingtestiä. Tällaista ei ole ikinä tapahtunut. Aina on testattu ainoastaan kaksi pelaajaa. Mutta nyt 11…Miksi näin? No odotetaan, Rostovin ecuadorilaispelaaja Christian Noboa vuodatti Sport-Ekspress-lehdelle.

Viime kaudella tiukasti putoamista vastaan taistellut FC Rostov on yllättänyt tällä kaudella Venäjän pääsarjassa nousemalla tiukkaan kamppailuun mestaruudesta. Joukkue on tällä hetkellä kaksi pistettä kärkijoukkue TsSKA Moskovan takana, kun sarjaa on kaksi ottelua pelaamatta.