© Kuva: Kai Lintinen

Suomen cupin pelisysteemi uudistetaan perusteellisesti – liigacup unholaan

Vuodesta 1955 saakka pelattu jalkapallon miesten Suomen Cup kokee suuria muutoksia kaudesta 2017 alkaen.

Palloliiton liittohallitus päätti viime perjantaina miesten cupia koskevasta uudistuksesta, jonka myötä kauden 2017 cupin pelaaminen alkaa jo tämän vuoden elokuussa.

Syksyllä pelattaville alkukierroksille osallistuvat Kakkosessa ja sitä alemmissa sarjoissa pelaavat joukkueet. Cup jatkuu vuoden 2017 alussa lohkovaiheella, johon tulevat mukaan Veikkausliigan ja Ykkösen joukkueet sekä kaudella 2016 Kakkosen nousukarsintoihin yltäneet joukkueet. Nämä saavat seurakseen alkukierroksilta tiensä jatkoon raivanneet joukkueet siten, että lohkovaiheessa on mukana kaikkiaan 30 joukkuetta.

– Cupin uudistuksen myötä kilpailukautta saadaan luontevasti pidennettyä merkittävästi alkuvuodesta etenkin Veikkausliigan ja myös Ykkösen joukkueitten osalta. Nyt cup päästään lisäksi aloittamaan parhaissa mahdollisissa olosuhteissa loppukesällä, Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande kertoo Palloliiton verkkosivuilla.

Liigacup jää historiaan

Miesten Suomen Cupin uudistus merkitsee samalla Liigacupin poistumista kilpailukalenterista. Liigacup sulautetaan Suomen Cupin lohkovaiheeseen, joka muodoltaan ja ajankohdaltaan on hyvin samantapainen aiemman Liigacupin kanssa.

– Muutoksista on keskusteltu Veikkausliigan seurojen kesken Veikkausliigan hallituksessa. Veikkausliigan kanta uudistukseen on myönteinen. Muutokset mahdollistavat jatkossa eheämmän kilpailukalenterin ja sitä kautta myös tasapainoisemman otteluohjelman, toteaa Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa.

Miesten Suomen Regions’ Cupiin ja Naisten Suomen Cupiin ei ole suunnitteilla muutoksia.