© Kuva: Getty Images

Supertähden agentti painosti Real Madridin ex-päävalmentajaa Carlo Ancelottia – mieheltä yksiselitteinen kuittaus

Carlo Ancelotti valmensi Real Madridia vuosina 2013-2015. Kokenut italialainen nousi seuran pelaajien suosioon valmennustyylinsä ansiosta.

Aivan kaikki eivät kuitenkaan Ancelottiin rakastuneet ehdoitta. Goal-lehti on julkaissut otteita Ancelottin elämäkertateoksesta ”Quiet Leadership: Winning Hearts, Minds and Matches”, jossa mies kertoo Realin puheenjohtajan halunneen tavata hänet kesken kauden viime vuoden maaliskuussa. Puheenjohtaja kertoi haluavansa keskustella tähtipelaaja Gareth Balen tilanteesta.

– Tammikuussa Balen agentti oli kertonut asioita, ja ehkä hän tunsi asemansa vahvaksi, koska hän oli jo puhunut puheenjohtajan kanssa. Nyt hän kertoi puheenjohtajalle, että Bale oli tyytymätön pelipaikkaansa. Hän halusi pelata keskemmällä.

– Puheenjohtaja kysyi minulta, mitä aiomme tehdä asian suhteen. Vastasin: ”Emme mitään.” Oli mahdotonta muuttaa hänen pelipaikkaansa kesken kauden, koska minun olisi pitänyt muuttaa koko järjestelmää ja siirtää muidenkin pelaajien paikkoja. Kerroin puheenjohtajalle olevani yllättynyt, ettei pelaaja voinut puhua minulle suoraan. Se olisi ollut normaalia. Olisin odottanut hänen tulevan tapaamaan minua.

Ancelotti kertoo keskustelleensa asiasta seuraavana päivänä Balen kanssa harjoituksissa.

– Sanoin hänelle: ”Tiedän agenttisi puhuneen puheenjohtajan kanssa. Miksi et tullut puhumaan suoraan minun kanssa asiasta?” Hän vastasi: ”Kyllä. Ok. Ei ongelmaa.”

– Selitin hänelle saman kuin puheenjohtajalle, eli kuinka minun oli mahdotonta muuttaa järjestelmää, koska kyse ei ollut vain yhdestä pelipaikasta – vaan koko joukkueesta. Olin selväsanainen asian suhteen. Kerroin, että voisimme yrittää kesällä harjoituskaudella jotain asioita muuttaaksemme hänen pelipaikkaansa, mutta emme nyt.

Ancelotti sai lopulta potkut kauden päätteeksi.