Tottenham munasi, Arsenal kiitti – Citylle myös Mestarien liigan paikka!

Valioliigan päätöskierroksella suurin mielenkiinto kohdistui sijoihin mestaruuden varmistaneen Leicesterin takana.

Tottenham oli ennen kierrosta kiinni kakkossijassa, mutta hävittyään Newcastlelle 1-5-lukemin vieraskentällään nousi Arsenal jälleen kerran joukkueen ohi sarjassa – kuten on tapahtunut koko Arsene Wengerin kohta 20 vuotisen Arsenal-uran aikana.

Arsenal varmisti nousunsa kakkoseksi voittamalla Aston Villan 4-0-lukemin. Arsenal meni kotikentällään nopeasti johtoon Olivier Giroud’n puskumaalilla, mutta helpotusta saatiin toden teolla toisen jakson lopulla saman ranskalaiskärjen osuessa vielä kahdesti eli hattutempun verran. Lopussa vielä joukkueen kapteeni ja seuran kauden jälkeen jättävä Mikel Arteta viimeisteli päätösosuman yläriman ja maalivahdin selän kautta.

Tottenhamin, joka elätteli pitkään mestaruustoiveita, kauden kalkkiviivat olivat karmeat. Päätöskierroksen ottelussa joukkue nostatti vielä uskoa hyvään tulokseen kaventamalla toisen jakson alussa isäntänsä johdon 1-2-lukemiin ja lisäksi joukkue pääsi viimeiset kymmenet minuutit pelaamaan ylivoimalla.

Newcastle kuitenkin meni helposti saamastaan rankkarista 3-1-johtoon ja iski vielä alakuloiseksi ajautuneita vieraitaan vastaan vielä kaksi maalia viime minuuteilla toistaiseksi viimeisessä Valioliiga-pelissään. Sekä Newcastle että Aston Villa hakevat vauhtia Championshipista.

Tottenham otti tappiosta huolimatta Valioliigan kolmossijan itselleen, mikä tuo seuralle himoitun Mestarien liigan paikan.

Nelossija käytännössä Citylle

Viimeisen Mestarien liigan paikan kohtalo jäi vielä teoreettisesti auki, kun ManU:n kotipeli Bournemouthia vastaan peruttiin turvallisuusuhan vuoksi.

Manchester City jäi päätöskierroksella 1-1-lukemiin Swansean kanssa ja pitää nelossijaa halussaan. ManU voi vielä nousta tasoihin, mutta maaliero on peräti 19 osumaa heikompi, joten nelossijan kohtalo on käytännössä ratkennut Cityn eduksi.

» Katso Valioliigan ottelut, taulukko ja uutiset erikoissivultamme!