© Kuva: Getty Images

Valioliigan maalikuninkuus meni pitkästä aikaa englantilaispelaajalle

Tottenhamin kausi seurana lässähti karmeasti, kun joukkue putosi kakkossijalta kolmanneksi verivihollisensa Arsenalin taakse päätöskierroksen tulosten jälkeen, kun putoamisen jo varmistanut Newcastle kuritti lontoolaisvieraitaan 1-5-lukemiin. Sinänsä kolmossijakin tuo Tottenhamille himoitun suoran paikan Mestarien liigan lohkovaiheeseen, joten suurin kolaus tuli seuran ylpeyteen.

Tottenhamin hyökkääjätähti Harry Kane juhlisti kuitenkin henkilökohtaista ykkössijaa voittamalla maalikuninkuuuden osuttuaan kaudella 25 kertaa. Jamie Vardy ja Sergio Aguero jäivät maalin päähän.

Edellisen kerran englantilaispelaaja oli voittanut maalipörssin niinkin kauan sitten kuin kaudella 1999-2000, jolloin Sunderlandia edustanut Kevin Phillips oli ykkönen 30 maalillaan.

Sitä ennen englantilaispelaajat olivat juhlineet jokaisella Valioliiga-kaudella (kaudesta 1992-1993 alkaen) maalikuninkuutta. Tosin kaudella 1998-1999 Michael Owen jakoi tittelin hollantilaisen Jimmy Floyd Hasselbainkin ja trinidad-tobagolaisen Dwight Yorken kanssa.

 

» Katso Valioliigan ottelut, taulukko ja uutiset erikoissivultamme!