© Kuva: Pekka Mäntylä

Vepsu ja SJK iskevät yhteen Pohjanmaan paikalliskamppailussa – ”En ole hävinnyt yhtään derbyä”

Seinäjoen Jalkapallokerho isännöi tänään Vaasan Palloseuraa Pohjanmaan derbyssä.

SJK lähtee otteluun hankalasta asemasta, sillä hallitseva mestari on Veikkausliigassa toiseksi viimeisellä sijalla. Vaasalaisten luotsi Petri Vuorinen ei kuitenkaan odota kohtaavansa helppoa vastustajaa.

– Se riippuu miltä kantilta katsoo, mutta viimeisestä viidestä pelistä SJK on hävinnyt vain yhden. Veikkausliiga on tasainen sarja ja heillä on nyt hyvä trendi päällä. Tämä on yksittäinen peli ja vieläpä paikallispeli, joten se joka hoitaa oman leiviskänsä huolellisemmin, on vahvoilla, Vuorinen pohtii VPS:n verkkosivuilla.

VPS on paikallisvastustajaansa neljä sijaa edellä, mutta piste-eroa joukkueiden välillä on vain kaksi pistettä.

Kolmesti maalinteossa tällä kaudella onnistunut SJK-hyökkääjä Roope Riski lähtee otteluun luottavaisin mielin ja uskoo derbyasetelman tuovan otteluun lisää latausta.

– Itse en ole vielä keskarilla [Seinäjoen keskuskentällä] ottelua koskaan hävinnyt, enkä muistaakseni yhtään näitä derbyjäkään, joten fokus on jatkaa voitokkaalla tiellä. Uusillekin pojille on tehty selväksi mitä tämä matsi merkitsee Klopeille ja muille kannattajille, joten keskiviikkona on jokaisella pelaajalla extralataus pelissä, Riski lataa SJK:n verkkosivuilla.