© Kuva: Getty Images

Wayne Rooney ymmärtää roolinsa muuttuvan: ”Maajoukkueessa voi tosin olla toisin”

ManU:n hyökkääjä Wayne Rooney teki jo sadannen maalinsa joukkueen kotikentällä Old Traffordilla maanantaina, kun joukkue kaatoi sunnuntailta siirretyssä ottelussa Bournemouthin 3-1-lukemin tiistaina. ManU nousi ottelun myötä viidenneksi, joka kuitenkin vie joukkueen ensi kaudeksi vain Eurooppa-liigaan.

Rooney, 30, on Valioliigan kaikkien aikojen kovimpia maalintekijöitä ja parhaita hyökkääjiä. Hän tietää kuitenkin tulevaisuuden roolinsa, jos hän haluaa jatkaa huipputasolla, olevan alempana kenttäryhmityksessä. Englantilaiskärki on tällä kaudella jo pelannut useasti keskikentällä.

– Uralla pitää välillä tehdä valintoja ja tällä hetkellä minun on parempi olla alempana. Englannin maajoukkueen kanssa asia on hieman toisenlainen, ja voin hyvinkin pelata hyökkääjänä, mutta varmaankin ensi kaudella olen taas siellä [keskikentällä], Rooney kommentoi BBC Sportille.

–  Olen varma, että [maajoukkueluotsi] Roy Hodgsonilla on omat ideansa parhaasta roolistani. Se, missä pelaan maajoukkueessa, riippuu hänestä.

Rooney on Englannin maajoukkueen kaikkien aikojen maalitykki 51 osumallaan. ManU:ssa hän on vain neljä maalin päässä kaikkien aikojen maalitykistä Bobby Charltonista, joka teki aikoinaan ”punaisille” 249 maalia.