© Kuva: Getty Images

Zlatan Ibrahimovic jätti hurjan perinnön – näitä ennätyksiä ei heti rikota!

Zlatan Ibrahimovic jättää PSG:n kauden päätteeksi ja minkälaisen perinnön konkarikärki jättääkään päätöskaudeltaan. 34-vuotias hyökkääjä on elämänsä vireessä, josta kertoo peräti 38 maalin saldo Ranskan liigasta tällä kaudella, mikä on sarjan uusi maaliennätys.

Saavutuksen arvoa nostaa se, että PSG varmisti jo mestaruuden maaliskuun alkupuolella, kun joukkue kaatoi Troyesin 13.3. peräti 9-0-voitolla Zlatanin ampuessa neljä maaleista.

Ibrahimovic ampui vielä tämän kamppailun jälkeen 11 maalia, mukaan lukien kaksi maalia lauantaina päätöskierroksen 4-0-voitossa FC Nantesista.

PSG teki myös ennätyksen 96 pisteen saldollaan. Aiempi ennätys – 89 pistettä – oli niin ikään PSG:n saavuttama kaudelta 2013-2014.

PSG:n piste-ero kakkoseen ja kolmoseen – 65 pistettä keränneisiin Lyoniin ja Monacoon – on myös historiallisen suuri. Edellä mainittuja ennätyksiä tuskin ihan heti, jos koskaan, rikotaan.

Ibrahimovicin sopimus seuran kanssa päättyy tähän kauteen ja mies on vahvistanut lähtönsä seurasta. Uudesta seurasta ei ole vielä kerrottu.

Myös Italiassa on juhlittu maalien merkeissä, kun peräti 66 vuotta vanha maaliennätys rikottiin vihdoin.