© Kuva: Getty Images

Arvio: EM-suosikki Saksan yllä paljon kysymysmerkkejä – takalinjoilla maailman paras puolustaja

Huuhkajien entinen maalitykki Jonatan Johansson on blogissaan arvioinut EM-kisojen C-lohkoa.

Johansson nostaa ykkössuosikiksi Saksan. Hallitseva maailmanmestari on monien mielestä yksi EM-turnauksen suosikeista, mutta haasteita riittää.

– Saksa on tutkinut aloituskokoonpanoaan viimeaikaisissa ystävyyssotteluissa ja he ovat saaneet sekalaisia tuloksia aikaan. He hävisivät Englannille ja Slovakialle, mutta murskasivat Italian 4-1-tuloksella. He hävisivät myös Puolalle ja Irlannin tasavallalle karsintojen aikana ja kaiken tämän seurauksena, Saksan ympärillä leijailee poikkeuksellisen paljon kysymysmerkkejä, Johansson näkee.

Saksan luottopelaajista Sami Khediran ja Bastian Schweinsteigerin pelikunto on kysymysmerkki. Maajoukkueessa 71 osumaa mättänyt Miroslav Klose on lopettanut kansainvälisen uransa, joten ykköshyökkääjän tontti on auki.

– Luultavasti Mario Götze on hyökkäyspään aloituksessa mukana, mutta (päävalmentaja Joachim) Löw voi peluuttaa myös Thomas Mülleria hyökkäyspäässä siitä huolimatta, että hänen tavanomainen pelipaikkansa on hyökkääjän takana. Müller on Saksan hyökkäävän pelityylin avainmies. Hänellä on uskomaton kyky olla aina oikeassa paikassa oikeaan aikaan, Johansson ihastelee.

Saksan puolustuspään herra ja hidalgo on äskettäin Dortmundista Bayern Müncheniin siirtynyt Mats Hummels.

– Tarkkailkaa erityisesti hänen syöttöetäisyyksiään, niissä on todella laaja skaala ja hän tietää, mitä tekee. Hummels on minulle tämän hetken maailman paras puolustaja, Johansson kehuu.

C-lohkon muut joukkueet ovat Puola, Ukraina ja Pohjois-Irlanti.