© Kuva: Getty Images

Englannin päävalmentaja katkerana: ”Dominoimme kolmea peliä ja silti vain yksi voitto”

Englanti sijoittui B-lohkon toiseksi pelattuaan viimeisellä kierroksella nihkeän 0-0-tasapelin Slovakian kanssa.

Englannilla oli paikkoja Slovakiaa vastaan, mutta maalinteko takkusi pahasti. Englannin päävalmentaja Roy Hodgson oli pettynyt tulokseen, mutta näki myös positiivista alkulohkon otteluissa.

– Se on iso pettymys, kun dominoi kolmea peliä ja saa silti vain yhden voiton, Hodgson kertoi ITV:lle.

– En usko, että olisimme voineet tehdä mitään toisin. Dominoimme peliä alusta loppuun. Meillä oli todella paljon maalintekopaikkoja, ja jonain päivänä me laitamme noista paikoista sisään, Hodgson uhosi.

Englanti on esittänyt EM-kisoissa viihdyttävää jalkapalloa, joka on perustunut pallonhallintaan ja hyökkäävään pelitapaan. Vastustajat ovat onnistuneet rikkomaan tarpeeksi saarelaisten peliä kurinalaisella puolustamisella.

– Se on hieman häpeällistä, että olemme pelanneet kolme ottelua, joissa kaikissa on ollut sama kaava, hyökkäys vastaan puolustus. En uskonut näkeväni Englannin dominoivan turnauksessa yhtä paljon kuin me olemme tehneet, ja se antaa minulle jonkinlaista tyydytystä, Hodgson sanoi.

Englannin turnaus jatkuu neljännesvälierissä, joissa se saa vastaansa F-lohkon toiseksi sijoittuneen. F-lohkon tilanne on täysin auki ennen päätöskierrosta, ja yhdessä skenaariossa Englanti kohtaisi heti ensimmäisessä jatkopelissään Portugalin. Tämä ei huoleta Hodgsonia.

– En ole huolissani yhdestäkään joukkueesta, sillä olen todella tyytyväinen siihen, miten pelaamme tällä hetkellä. Olen melko varma, että joku saa maksaa vielä, jos luomme maalintekopaikkoja, kuten olemme tähän asti tehneet, Hodgson totesi.

Lähde: Gazzettaworld