© Kuva: Getty Images

Englannin päävalmentaja Roy Hodgson vastasi rajuun kritiikkiin: ”En ole valmis hyväksymään sitä, että…”

Englannin päävalmentaja Roy Hodgson sai eilen valtavasti kritiikkiä futisasiantuntijoilta ja faneilta joukkueen heikon esityksen vuoksi.

Englanti kukisti Portugalin 1-0 mutta esiintyi varsin vaisusti, vaikka pääsi pelaamaan noin 60 minuuttia yhden miehen ylivoimalla.

Kritiikkiä sai etenkin joukkueen pelisysteemi, jossa Harry Kane ja Jamie Vardy olivat kärjessä ja Wayne Rooney pelasi heidän takanaan. Monien mielestä kärkikaksikko ajautui liian kauaksi toisistaan.

– Hyökkääjämme pelasivat hieman kaumpina toisistaan. Jos heitä molempia olisi peluuttanut keskellä Rooneyn myös pelatessa keskellä, emme olisi mitenkään pystyneet puolustamaan laitoja. Hetkittäin Kane ja Vardy olivat liian paljon laidoilla, mutta heidän tehtävänsä oli olla kauempana toisistaan ja lähestyä sitten oikeina hetkinä keskustaa. Jos heidän takanaan on pelaaja, hänellä pitää olla tilaa minne juosta, selitti Hodgson lehdistölle Guardianin mukaan.

– En ole valmis hyväksymään sitä (väitettä), että emme pelanneet hyvin. Portugali on meitä korkeammalla FIFA-rankingissa, joten ei ole mitään syytä olla tyytymätön, jatkoi Hodgson.

Englantilaisluotsi muistutti vielä joukkueen voittaneen kolme viimeistä harjoitusotteluaan. Englannin EM-kisaurakka Ranskassahan alkaa ensi viikon lauantaina ottelulla Venäjää vastaan.