Englannin tuoreet tähdet happotestiin – ”Rooney yhä tärkeä”

Jalkapallon EM-kisojen toisen ottelupäivän huipentaa B-lohkon toinen kamppailu Englannin ja Venäjän välillä klo 22 alkaen.

Englanti oli karsintojen paras, kun joukkue voitti ainoana kaikki pelinsä. Venäjä oli oman karsintalohkon kakkonen Itävallan takana ja jätti Ruotsin kolmoseksi, joka sai niin ikään kisapaikan jatkokarsinnasta.

Englannilla on turnauksen nuorimpia ryhmiä, ja pelaajakehitys on tuottanut pitkästä aikaa jopa Euroopan huipputasolle povattuja lupauksia. Suuria näyttöjä tosin kovimmista peleistä ei monilla vielä ole, vaikka hehkutus on jo armotonta. Tässä onkin yksi syy, miksi SuomiFutis-sivuston arvioissakaan Englannin ei uskota yltävän taaskaan suureen menestykseen.

Venäjällä, joka isännöi MM-kisoja kahden vuoden päästä, EM-turnausta on pidetty välikisoina. Maalla on edessä sukupolven vaihdos ja tässä joukkueessa varsinkin puolustuslinja alkaa olevamaan parhaan päiväyksensä jo nähnyt.

Nostimme ottelusta mielenkiintoisia nimiä esiin, joista lisää yllä olevassa kuvagalleriassa.