© Kuva: Getty Images

Huuhkajien ex-maalipyssy: ”Jos Zlatan on huippukunnossa, niin kuka tietää mitä Ruotsi voi saavuttaa”

Entinen huippupelaaja Jonatan Johansson arvioi blogissaan EM-kisojen E-lohkon.

22 A-maajoukkuemaalin Johansson povaa tasaista lohkoa Italian, Belgian, Ruotsin ja Irlannin välillä.

– Tässä lohkossa on harvinaisen kiinnostava ja tasaväkinen joukkunelikko. Joukkueilla on keskenään erilaiset pelityylit ja lisäksi näytillä on paljon maailmanluokan nimiä, sanoo Johansson.

– Puolustuksessa Italia on aina ollut hyvä ja kurinalainen. Koko joukkue toimii erittäin työteliäästi ja taktisesti parempaa joukkuetta on hyvin hankala löytää.

– Kuten voitte joukkueesta päätellä, Belgialla on kaikki mahdollisuudet päästä Ranskassa pitkälle, mutta minulla on silti epäilykseni. Kaikkiaan epäilykseni kulminoituu siihen, että lopultakin näen Belgian joukkueen vain yhtenätoista erillisenä huippuyksilönä, en niinkään joukkueena – todistakaa, että olen väärässä!

– Luulen, että oman puolustuksensa kanssa Ruotsi tulee kipuilemaan eniten tässä turnauksessa. Erityisesti matsi Belgiaa vastaan tulee olemaan raskas enkä usko, että he pääsevät jatkoon näin kovasta lohkosta. En kuitenkaan vanno tätä, koska toisaalta Ruotsin joukkueella on osuva taito pelata tarpeen tullen todella hyvin ja jos joukkueen avainpelaaja Zlatan sattuu vielä olemaan huippukunnossa, niin kuka tietää mitä joukkue voi saavuttaa.