Englanti on voittanut Portugalin Wembleyllä pelatussa harjoitusottelussa maalein 1-0.

Englannin hyökkäyspeli oli varsin tehottoman näköistä, eikä joukkue saanut luotua paljon maalipaikkoja, vaikka isännät pääsivät pelaamaan noin 60 minuuttia ylivoimalla Bruno Alvesin ulosajon vuoksi.

Päävalmentaja Roy Hodgson järjesti joukkueensa hyökkäyksen niin sanottuun ”timanttimuodostelmaan”, jossa kärjessä pelasivat Jamie Vardy ja Harry Kane. Heidän takanaan oli kapteeni Wayne Rooney.

Koko kolmikko esiintyi kuitenkin heikosti – varsinkin kärkikaksikko tuntui ajautuvat usein liian kauaksi toisistaan.

Ennakkoarvioissa Englannin hyökkäystä on pidetty joukkueen vahvuutena kesän kisoissa. Onhan Hodgsonilla käytössään Valioliigan päättyneen kauden kaksi parasta maalintekijää (Vardy ja Kane).

Englantilaisasiantuntijat ilmaisivat Portugali-ottelun jälkeen Twitterissä tyytymättömyytensä taktiseen kokeiluun.

– Jos peluutat Kanea ja Vardya, heidät pitää laittaa keskushyökkääjiksi – ei laitureiksi. Mitä järkeä tässä muuten on? kommentoi 30 A-maaottelumaalia urallaan iskenyt hyökkääjälegenda Alan Shearer.

– Jos Hodgson ymmärtää, että Kane ja Vardy Rooneyn laidoilla ei toimi, niin olemme saaneet jotain irti tästä hirveästä illasta, kirjoitti puolestaan Mail on Sundayn toimittaja Oliver Holt.

Alan Shearer

@alanshearer
If you're going to play @HKane & @vardy7 then at least play them as centre forwards & not wingers. Or what's the point? #ENGvPOR #EURO2016

Oliver Holt

@OllieHolt22
If Hodgson realises Kane and Vardy either side of Rooney doesn't work, then at least we will have salvaged something from this dire event