© Kuva: Getty Images

Kuva: Nyt on hymy herkässä – huligaaneiksi luultuja venäläisnaisia ei karkotetakaan Ranskasta

Ranska halusi karkottaa 29 venäläiskannattajaa, kuten jo aiemmin uutisoimme (lue tästä).

Ranskan poliisin erikoisyksikkö saartoi muutamia tunteja sitten venäläisfanien bussin, joka oli ajamassa Lilleen, jossa Venäjä pelaa toisen EM-ottelunsa Slovakiaa vastaan.

Venäjän futiskannattajien puheenjohtaja Aleksandr Shprygin twiittasi useasti tilanteen ollessa päällä. Bussissa olleet venäläiset, joiden joukossa oli 66-vuotias huonosti voiva mies ja kaksi naista haluttiin karkottaa Ranskasta. Shpryginin mukaan täysi kaaos oli päällä useita tunteja. Yksikään bussissa oleva ei ollut Shpryginin mukaan syyllistynyt mihinkään laittomuuksiin Ranskassa.

Venäjän konsulin tullessa paikalle ainakin kaksi venäläisnaista päästettiin ulos bussista, eikä heitä uhkaa enää maastakarkotus. Shprygin on myös jo ollut tarkastuksessa ja päästetty bussiin takaisin.

Shpryginin tuorein twiitti kertoo, että pidätettynä olleet bussista napatut venäläisfanit on päästetty takaisin kulkuneuvoon. Ranskan poliisi on myöntänyt virheensä, eikä näin ollen tule karkottamaan venäläisfaneja, vaikka asiasta oli jo tuomioistuimen päätös.

Jos alla oleva kuva ei näy, katso se tästä.