© Kuva: Juha Tamminen

Miksi taas näin? Suomen historiallinen voitto suli viime hetkillä!

Huuhkajat näytti etenevän jo historialliseen voittoon Belgiasta, FIFA-rankingin kakkosesta, mutta johtoasema hukattiin viime hetkillä.

Huuhkajat, joki oli sillassa koko avausjakson, iski ainoasta kunnon paikastaan johtomaalin 53. minuutilla.

Tilanteen alusti Tim Sparv, joka piti hienosti palloa laidalla ja antoi rohkeasti nousseelle Jukka Raitalalle napakan pystysyötön.

Raitala nakkasi matalan pallon maalinedustalle, mihin Kasper Hämäläinen spurttasi löysästi pelanneiden puolustajien takaa ohjaten pallon maaliin.

Belgia painoi ja painoi tilanteita Suomen päätyyn, mutta valmista ei näyttänyt tulevan, kun yritykset kilpistyivät sinivalkoiseen muuriin ja kello tikitti vääjämättä kohti loppuaan.

Kuitenkin varsinaisen peliajan viime minuutilla upeita torjuntoja esitellyt Lukas Hradecky ei pystynyt liimaamaan pallo näppeihinsä ja Everton-kärki Romelu Lukaku sai ohjata pallon maaliviivalta sisään.

Lisäajan viime hetkillä Hradecky esitti vielä yhden maailmanluokan pelastuksen kääntäessä yläkulmaan suuntautuneen vedon maalista yli.

Sinänsä tasapeli EM-kisoissa jopa suosikkeihin lukeutuvaa joukkuetta vastaan on hyvä tulos, mutta tapa, jolla se tuli, jättää happaman maun. Taas kerran!


Suomen avauskokoonpano: (5-3-2)

Lukas Hradecky

Kari Arkivuo, Joona Toivio, Paulus Arajuuri, Markus Halsti, Jukka Raitala

Alexander Ring, Tim Sparv, Perparim Hetemaj

Kasper Hämäläinen, Roman Eremenko