© Kuva: Getty Images

Ranskan ykkösvahti uskoo kotiyleisön tukeen kovasta kritiikistä huolimatta

Ranska aloitta EM-kisaurakkansa tänään kello 22 Romaniaa vastaan. Isäntämaa lähtee kisoihin yhtenä ennakkosuosikkina.

Ranskan fanit osaavat olla kriittisiä joukkuettaan kohtaan. Sinisten tähtihyökkääjään Karim Benzeman jättäminen pois kisoista on herättänyt suurta kritiikkiä Ranskassa. Eniten lokaa niskaansa on saanut Ranskan ykköstykki Olivier Giroud, vaikka hän on ollut harjoitusotteluissa vahvassa lennossa.

Ranskan ykkösmaalivahti Hugo Lloris uskoo silti, että kotiyleisön tuki antaa joukkueelle edun.

– Kaikissa maissa on erilainen kulttuuri. Kotiyleisö ei ehkä auttanut Brasiliaa MM-kisoissa vuonna 2014, mutta uskon, että me tulemme saamaan suuren kannatuksen taaksemme, Lloris kertoi SkySportsin mukaan.

Avausottelulla on suuri merkitys arvoturnauksessa. Viimeisen 26 vuoden aikana EM- ja MM-kisoissa vain yksi maa on pystynyt voittamaan lopulta koko turnauksen, jos se on hävinnyt avausottelunsa.

Ranskalle avausottelun merkitys on erityisen suuri. Tappio Romanialle avausottelussa olisi pahin mahdollinen alku sinisille. Paineet ovat kovat, mutta Llorisin mukaan tilanne pitää kääntää voimavaraksi.

– Meidän pitää vain ottaa hyöty irti kotiyleisöstä ja olla ylpeitä, Lloris kommentoi.