© Kuva: Getty Images

Tätä tutkaparia kannattaa seurata EM-kisoissa – ”Vetää vertoja kenelle tahansa”

Hallitseva Euroopan mestari Espanja on Ranskan EM-turnauksen D-lohkon ykkössuosikki, arvioi Jonatan Johansson.

Espanja on vahvin kandidaatti alkulohko D:n voittajaksi, Huuhkajien entinen maalitykki kirjoittaa blogissaan.

– Espanja on todella hyvä joukkue ja hyvällä syyllä yksi maista, joiden spekuloidaan voittavat Eurot. He ajelivat kevyesti karsintojen läpi voittaen yhdeksän peliä kymmenestä. Valmentaja Vicente Del Bosque on kansainvälisissä kisoissa hyvin kokenut ja tietää hyvin, miten kokoonpano järjestellään, jotta voidaan parhaiten napata voitto kotiin. Uskon, että Espanja voittaa D-lohkon ja etenee vähintään semifinaaliin, Johansson näkee.

Johanssonin mielestä D-lohkossa mielenkiintoa riittää siinä, että kuka nappaa toisen paikan jatkopeleihin. Johanssonin mukaan kaikilla kolmella joukkueella on siihen mahdollisuudet, mutta Kroatia lienee vahvimmilla etukäteiskaavailuissa.

– Kroatian menestys riippuu maajoukkueen keskikentän kaksikosta, joka koostuu Barcelonan Ivan Rakiticista ja Real Madridin Luka Modricista. Tämä kaksikko vetää vertoja kenelle tahansa jalkapallomaailman huippuduolle, ”Tintti” ihastelee.

D-lohkon muut joukkueet ovat Tshekki ja Turkki.